Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde is een uniek en dynamisch natuurgebied.
Dankzij de afwisseling van eb en vloed en de aanwezigheid van zout en zoet water, leven er duizenden vogels en planten.
Door de open verbinding met de Noordzee is het twee keer per dag eb en twee keer per dag vloed.
De slikken en platen die bij vloed onder water staan, vallen bij eb droog: ze bevatten dan weer voldoende voedsel voor de vele vogels die er komen foerageren.
Als de platen weer in de golven verdwijnen, gaan de vogels naar de oevers van de Oosterschelde.
Daar, achter de dijken, liggen de karrevelden, inlagen en kreekgebieden.
Ideaal om per fiets of te voet te verkennen.

Kijk voor meer wetenswaardigheden over de Oosterschelde op de website van de stichting Nationaal Park Oosterschelde (www.npoosterschelde.nl).

Vaartocht

Op het water is ook veel te beleven. Zo worden door rederij Moermond verschillende vaartochten aangeboden op het schip MS de Onrust. Tijdens Natuur en/of familie vaartochten, komen alle facetten van het Nationaal Park Oosterschelde aan bod. Ze varen tijdens laagwater uit, omdat dan de zandplaten droog liggen en er veel vogels en zeehonden te zien zijn. Regelmatig worden er ook bruivissen gespot. Een gids geeft uitleg over uiteenlopende zaken als de Stormvloedkering, mosselcultuur en het onderwaterleven.

Tip!
In de maanden juli / augustus kan je ook met de fiets aan boord meevaren met M.S de Onrust.
Zelf zou ik dan vanuit Renesse met de wind in de rug richting Zierikzee fietsen. Zierikzee bekijken en daar vervolgens op het fietsvoetveer stappen. Lekker van de Oosterschelde genieten terwijl de boot richting het westen vaart. Burghsluis is de eindbestemming, daar stap je weer op de fiets richting Renesse.

Meer informatie over deze vaartochten is te vinden op de site: www.ms-onrust.nl
Of stap de receptie van de Witte Boulevard binnen voor info/ticket verkoop.

Sinds 2009 zijn wij gastheer Nationaal Park Oosterschelde. Hierdoor kunnen wij u bij de receptie/duikcentrum de weg naar de vele interessante plekjes langs de Oosterschelde wijzen.

Foto's – Klik voor een vergroting